Voeding

Hoe belangrijk gezonde voeding voor ons is, wordt steeds duidelijker. De darmen worden niet voor niets 'het hart van onze gezondheid' genoemd. Waarom? Omdat in de darmen de voedingsstoffen uit ons eten opgenomen worden, en die van belang zijn voor een gezond leven.

Belang van voeding

Voedingsstoffen bestaan uit vitaminen, mineralen, proteïnen, koolhydraten, water en vetten. Elke voedingsstof is van belang voor een goede werking van ons lichaam. En gevarieerd eten zorgt ervoor dat we van iedere voedingsstof voldoende binnenkrijgen en daardoor gezond blijven. Een gezond eetpatroon verbetert de weerstand, uw energieniveau, uw mentale prestaties en niet minder belangrijk; uw humeur!

Gezond eetpatroon

Ieder voedingsmiddel bestaat weer uit andere bestanddelen en heeft een andere verhouding voedingsstoffen. Belangrijk is dat we gevarieerd eten. Op die manier krijgt u van alles wat binnen. Zo is het niet slecht om een keer vet te eten, roomboter op uw brood te smeren of een keer een groot bord met pasta te eten. Als u maar gevarieerd eet. Het helpt om te weten wat er in verschillende voedingsmiddelen zit en wat u dagelijks nodig heeft voor een gezond dagmenu. Maar, wat is gezond eten? Wat kunt u eten en wat kunt u beter mijden? Daar zijn we wereldwijd nog steeds niet helemaal over uit. Daarom wordt er nog steeds dagelijks wetenschappelijk onderzoek gedaan om de feiten achter gezonde voeding en een gezond eetpatroon te achterhalen.

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van alle nieuwtjes op dit gebied. Nieuws over voedingsmiddelen, een gezond eetpatroon, gevarieerd eten en meer.


Feestelijke ei gerechten op de kerstmarkt

Ei gerechten zijn vaak te vinden op kerstmarkten, en ze voegen een hartige en smaakvolle touch toe aan de culinaire ervaring. Hier zijn enkele heerlijke ei gerechten die je kunt verwachten op een kerstmarkt:


Lees meer...
Het grote verschil tussen eipoeder en eigeelpoeder Eieren zijn een essentieel ingrediƫnt in veel recepten en worden vaak gebruikt om smaak, textuur en binding aan gerechten toe te voegen. Echter, in sommige gevallen kan het handig zijn om eieren in poedervorm te gebruiken.
Lees meer...
De 5 functies van eieren als sportvoeding

Sporters eten veel eieren, maar waarom eigenlijk? Eieren bevatten meer dan alleen veel eiwitten, en zijn hiermee goede en gezonde sportvoeding: of u nu wilt afvallen door sport of juist spiermassa wilt opbouwen.


Lees meer...
Vet eten tegen vergeetachtigheid

Vetten zijn zeker niet slecht. Ze zijn juist belangrijke voeding voor de hersenen! Lees welke vetten in voeding uw hersenen beschermen tegen veroudering.


Lees meer...
7 Redenen waarom eieren een superfood zijn

Goji bessen, chiazaad, hennepzaad en tarwegras: superfoods zijn helemaal hip. Ze zouden gezond zijn vanwege de hoge concentraties antioxidanten en andere goede voedingsstoffen. Eieren zijn ook superfoods, en wel vanwege 7 aspecten.Lees meer...

IJzer voor betere uithouding en concentratie

Eieren bevatten veel ijzer. De inname van dit mineraal is cruciaal als u geregeld of veel sport. Lees hoe u met eieren uw sportprestaties verbetert, zelfs als u vegetariër bent.


Lees meer...
Eetlust verminderen met spinazie en een eitje

Wellicht is het u niet ontschoten in het nieuws dat we tijdens een spannende actiefilm bewezen ongemerkt hele zakken chips, nootjes of koekjes opeten. De oplossing? Eet als avondmaaltijd spinazie met een gekookt eitje.


Lees meer...
Hoeveel eieren mag u per week eten?

Jaren is er al discussie over eieren: zijn ze gezond of zijn het kankerverwekkende cholesterolbommen? Mag je wel of niet elke dag eieren eten of kun je eieren zelfs beter in de winkel achterlaten? Eiproducten zet de feiten op een rij:Lees meer...