Recepten met ei

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 100 miljard eieren geproduceerd. We eten per persoon ongeveer 195 eieren per jaar. Gebakken eieren, omeletten, gekookte eieren (met natuurlijk een piek tijdens Pasen), maar ook eieren verwerkt in ei gerechten.
 
Een brood? Daar zit ei in. Een plakje cake voor bij de koffie? Daar zit ook ei in verwerkt. Sauzen worden met behulp van ei gemaakt. Hetzelfde geldt voor pasta's. En noem maar op.
 

Ei recepten

Op deze pagina vindt u diverse ei recepten en ei gerechten. De recepten met ei zijn divers aangezien eieren simpelweg in uiteenlopende producten gebruikt worden. Bent u op zoek naar een pastarecept, een bakrecept of een recept voor een gezonde omelet? Pas uw zoekopdracht dan aan in het linkermenu. Zo krijgt u alleen ei recepten te zien waar u naar op zoek bent.
 

Ei gerechten met alleen eidooier of eiwit

Voor sommige ei recepten heeft u alleen het eiwit of de eidooier nodig. De rest van het ei weggooien is natuurlijk zonde. Kijk daarom, als u alleen de eidooier of eiwit nodig heeft, voor welke recepten met ei u het andere deel van het ei kunt gebruiken. Ook dit kunt u aanpassen in uw zoekopdracht voor recepten met ei, links in het menu. Als u veel kookt met alleen eigeel of eiwit, kunt u ook vloeibaar eigeel of vloeibaar eiwit kopen.
 

Eieren inhoud

De meeste ei recepten gaan uit van medium eieren (53-63 g). In de winkel treft u echter ook eieren aan in de maat small (43-53 g), large (63-73 g) en extra large (meer dan 73 g). Grotere eieren worden gelegd door oudere kippen. Qua smaak is er geen verschil, maar houd er rekening mee dat de verhouding in uw gekozen recept verandert als u een andere maat eieren gebruikt. 

Gezond pancake recept met blueberries!

Op zoek naar een lekker en speciaal ontbijt voor de kerst? Een ontbijt dat lekker is, gezond, maar toch niet te veel tijd en werk kost? Probeer eens dit recept voor blueberry pancakes.


Lees meer...
Speculaascake recept

Eieren zijn essentieel in allerlei baksels. Zonder ei zou een cake al snel uit elkaar vallen en niet zo zacht van smaak zijn. Zelf een cake bakken is heel gemakkelijk. Probeer het heerlijke recept van deze speculaascake.


Lees meer...
Pompoen recept voor de herfst

Pompoen is erg gezond! Het bevat veel vezels, vitaminen en mineralen. Tegelijkertijd bevat het weinig calorieën. Moeilijk om met pompoen te koken? Binnen een half uur zet u al een gezonde maaltijd met pompoen op tafel!


Lees meer...
7 Recepten voor gevulde eieren

Gevulde eieren zijn lekker als borrelhapje, als onderdeel van een buffet met een feestje, als voorgerecht, als bijgerecht bij een barbecue of gourmetavond, of gewoon als smakelijk tussendoortje. Lees meer...