Praktische tips

Een hardgekookt ei, een zachtgekookt ei, een gebakken ei, een gepocheerd ei, opgeklopt eiwit, eieren bewaren, eiwit van eigeel scheiden, etc. Op deze pagina leest u allerlei praktische tips die van pas kunnen komen in de keuken bij de bereiding van eten (ook van andere voedingsmiddelen dan eieren) en het bewaren van producten.

Hoe eenvoudig een ei koken of bakken ook kan lijken; praktische tips zijn altijd handig! Ook praktische tips over koken in het algemeen, boodschappen doen en voeding bewaren, vindt u op deze pagina.

Boodschappen doen

Waar kunt u op letten als u voedingsmiddelen koopt in de supermarkt? Wat zijn alternatieven om bepaalde voedingsmiddelen in te kopen? Dit en meer leest u ook op deze pagina.

Voeding bewaren

Hoelang kunt u voedingsmiddelen zoals eieren nu eigenlijk bewaren? Wat heeft invloed op de houdbaarheid van voedingsmiddelen en hoe kunt u zo lang mogelijk van producten blijven genieten? Praktische tips hierover leest u op deze pagina.

Kooktips

De bereiding van producten is misschien wel het belangrijkste om optimaal van eten te kunnen genieten. Kooktips, informatie over verschillende manieren van bereiden van producten, en praktische weetjes over de bereiding van voedingsmiddelen vindt u daarom ook hier.


Gezonde voedsel kerstpakketten

In dit artikel verkennen we waarom gezonde voedsel kerstpakketten een geweldige keuze zijn en hoe ze bijdragen aan een evenwichtige en vreugdevolle kerstviering.


Lees meer...
Essentiƫle bakspullen voor het bereiden van heerlijke eiergerec

Om de perfecte omelet, roerei, of gebakken ei te bereiden, is het belangrijk om de juiste bakspullen bij de hand te hebben die je helpen je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen.


Lees meer...
Zelf brood bakken

Het zelf bakken van brood is niet alleen een heerlijke bezigheid, maar ook een manier om te genieten van versgebakken, geurig brood dat helemaal naar jouw smaak is. Met slechts een paar basisingrediënten en de juiste technieken kun je een
Lees meer...

Het perfecte broodje ei voor een heerlijk ontbijt

Een broodje ei is een klassieker voor het ontbijt dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook snel en gemakkelijk te bereiden is. Met de juiste technieken en ingrediënten kun je een smakelijk en voedzaam broodje ei maken dat je energie geeft
Lees meer...

Een ei pocheren: hoe doet u dat?

Eieren bakken, eieren koken, een omelet maken, eiersalade maken: allemaal lekker, maar soms wilt u eens iets anders. Pocheer eens een ei! "Een ei pocheren, hoe moet dat dan?" Dat leest u hier.


Lees meer...
Het beste ontbijt om zin in zoet en hartig te omzeilen

Zin in zoet of hartigheid? Er is een manier om dit tegen te gaan. Met een specifiek ontbijtje bent u de rest van de dag bestand tegen zoete en hartige verleidingen. Lees wat het beste ontbijt is om de cravings naar snoep en snacks tegen
Lees meer...

Verspil geen voedsel en test uw ei op houdbaarheid

Jaarlijks wordt er in Nederland voor enkele miljarden euro's voeding in de prullenbak gegooid. De helft van de voedselverspilling ligt in handen van de consument. Vaak gooien we eten weg omdat het 'over datum' is. Maar de ho
Lees meer...