Pompoen recept voor de herfst

Pompoen is erg gezond! Het bevat veel vezels, vitaminen en mineralen. Tegelijkertijd bevat het weinig calorieën. Moeilijk om met pompoen te koken? Binnen een half uur zet u al een gezonde maaltijd met pompoen op tafel!
 
Brrr! De zomer is voorbij en de regenachtige herfst komt weer om de hoek kijken. De herfst brengt ons wel heerlijke groenten die we kunnen gebruiken voor typische herfstgerechten. Één van die heerlijke groenten is de pompoen.
 

De flespompoen

Pompoen is erg gezond. Toch durft niet iedereen het aan om een pompoen te kopen en thuis met een groot mes in stukken te snijden om te kunnen bereiden. Maar, het hoeft niet moeilijk te zijn! Zo zijn er verschillende soorten pompoenen en de 'flespompoen' (butternut squash) is een kleinere soort met vruchtvlees zonder massa's aan draden en pitjes. Gemakkelijk te snijden dus en hij geeft weinig troep! 
 
De flespompoen heeft een nootachtige smaak en is daarom ideaal te gebruiken in typische herfstgerechten.
 

Pompoen is gezond

Pompoen is gezond! Het bevat namelijk weinig calorieën en bevat veel koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen. Het is een goede bron van vitamine A (een antioxidant en goed voor de huid en de ogen), vitamine C (goed voor het immuunsysteem), magnesium (goed voor de botten en spieren) en kalium (goed voor de bloeddrukbalans).
 

 

Recept pompoen

Als u weinig tijd heeft om te koken en u wilt snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten, kunt u dit pompoen recept eens proberen:
 
U heeft nodig:
 • 150 gram pompoen
 • 1 ui
 • 1 prei
 • 6 eieren
 • 2 eetlepels melk 
 • zout en peper
Pompoen recept bereiding:
 1. Snipper de ui
 2. Snijd de prei in ringen
 3. Maak de pompoen schoon en rasp
 4. Verhit wat boter/olie in een koekenpan
 5. Bak de groenten (ui, prei en pompoen) ongeveer 10-20 minuten op gematigd vuur
 6. Voeg naar smaak zout en peper toe
 7. Klop de eieren met de melk
 8. Giet het eimengsel over de groenten in de pan
 9. Laat het om laag vuur langzaam stollen
 10. Eet smakelijk!
 
Dit recept met pompoen is lekker als snelle, gezonde avondmaaltijd. Maar het is ook geschikt als voedzame lunch of als bijgerecht bij tapas!