Gezondheid

Wat weet u van gezond leven? Eiproducten.nl houdt u graag op de hoogte van al het gezondheidsnieuws dat voor u interessant kan zijn.

Het gezondheidsnieuws op deze pagina is onafhankelijk en afkomstig van wetenschappelijke bronnen zoals universiteiten van over de hele wereld. Als we schrijven over de conclusies van een wetenschappelijk vermelden we ook altijd even de bron, zodat u – indien u dat wilt – het hele onderzoek kunt nalezen.

Gezondheidsnieuws

Gezondheidsnieuws is heel breed, maar wij selecteren wat voor u van belang kan zijn. Informatie waar u iets mee kunt in uw dagelijkse leven door bijvoorbeeld uw eetpatroon aan te passen, nieuws over gezondheid in het algemeen, maar ook de invloed van voeding op uw gezondheid. De nadruk hierbij ligt op informatie en nieuws over eieren en eierproducten.

Wat is gezond eten?

Wat is gezond eten? Het gezondheidsnieuws en het nieuws in de categorie 'Voeding' geeft antwoord op deze vraag. Gezond eten is de basis van een goede gezondheid. Voeding is namelijk de brandstof van uw lichaam. Naast energie halen we ook vitaminen en mineralen uit onze voeding waardoor we ons beter beschermen tegen ziekten en het lichaam (en uw brein!) beter herstelt. Gezond eten en een goede gezondheid is nodig om op een prettige manier oud te worden. En wie wilt er nu niet gezond en vitaal door het leven gaan?

Lees hier het actuele nieuws over gezondheid, de invloed van voeding op uw gezondheid, nieuws van wetenschappelijke onderzoeken en meer.


Hoe eieren je kunnen helpen afvallen

Zijn eieren nu gezond of niet? Hier wordt nogal eens anders over gedacht. In dit artikel vertellen we u waarom regelmatig een eitje eten helemaal geen kwaad kan, maar juist gezond is én u helpt met afvallen!


Lees meer...
Wat u nog niet wist over eieren en stress

Een drukke periode, een slechte sfeer op het werk of nare ervaringen in uw privéleven: iedereen heeft wel eens last van stress. Het lichaam lijdt onder stress waardoor u zich zwak en vermoeid voelt. Met de juiste anti stress voed
Lees meer...

Wat zijn goede vetten? De 9 onmisbare vetten in voeding

De voordelen van vetten lijken minimaal. Toch zijn er 9 vetten onmisbaar in ons dieet. Lees welke vetten in uw dieet moeten zitten en waarom.


Lees meer...
Boost uw weerstand met kurkuma

Het geel gekleurde kruid kurkuma staat al jaren bekend als wonderbaarlijk middel tegen allerlei kwaaltjes. Kurkuma blijkt een ontzettende boost te geven aan uw weerstand! Lees hoe en wat u met kurkuma allemaal kunt.


Lees meer...
Kalium verlaagt kans op beroerte

Kalium, dat bijvoorbeeld in eieren zit, verlaagt de kans op een beroerte. Dat suggereert nieuw onderzoek. Wat is kalium en hoe weet u of u kaliumtekort heeft?


Lees meer...
Train uw brein en maak voortaan gezonde keuzes

Als we moe en lusteloos zijn, grijpen we vaker naar een vette hamburger en eten we het liefst gewoon een kant-en-klaar pizza als avondmaal. Hoe komt u hiervan af? Train uw brein en kies hierdoor voor gezonder eten.


Lees meer...